Sedmi međunarodni Simpozijum grafičkog inženjerstva i dizajna – GRID 14


05.11.2014. - 10:02 

Sedmi međunarodni Simpozijum grafičkog inženjerstva i dizajna  - GRID14 biće održan 13. i 14.11.2014. na Fakultetu tehničkih nauka. Organizator skupa je Departman za grafičko inženjerstvo i dizajn uz koorganizaciju Grafičkog fakulteta iz Zagreba i Institute of Media Technology/ iz Budimpešte. Simpozijum će 13. novembra u 10.00 časova u svečanoj sali FTN otvoriti rektor UNS-a prof. dr Miroslav Vesković i dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački.

Naučni simpozijum ima za cilj da nastavi razmenu stručnih saznanja među naučnim radnicima, istraživačima i stručnjacima iz grafičke industrije u Srbiji i inostranstvu.  Organizovan je kao međunarodni simpozijum koji se održava svake druge godine. Osnovni cilj svih dosadašnjih simpozijuma bio je usmeren na povezivanje istraživača različitih istraživačkih centara iz područja grafičkog inženjerstva i dizajna kroz prezentovanje rezultata istraživanja naučnoj i stručnoj javnosti.

Pored toga, učesnici simpozijuma koji su predstavnici različitih kompanija iz privrede, zajedno sa sve većim brojem pojedinaca i kompanija iz inostranstva, učestvuju i pomažu u razvoju i promociji grafičke struke u zemlji.

Pored izlaganja rezultata naučnoistraživačkih radova na aktuelne teme iz oblasti grafičkog inženjerstva i dizajna, drugog dana simpozijuma biće održane i praktične radionice. Prva radionica uključuje demonstraciju rada instaliranih mašina u GRID grafičkom centru - KBA, Perfecta, Horizon, Foliant.

Druga radionica je tematski vezana za upotrebu softvera za digitalnu montažu tabaka - Metrix koju će održati predstavnici kompanije Colorsys iz Beograda dok treća radionca uključuje prezentaciju demonstrativnog karaktera 2D i 3D dizajna na temu" 3D prostor u 2D digitalnim umetnostima" koju će održati predstavnici kompanije Eipix iz Novog Sada.

Programski i recenzentski odbor simpozijuma čine eminentni naučni radnici iz zemlje i inostranstva. Zbornik radova simpozijuma se izdaje na engleskom jeziku.

Održavanje simpozijuma je podržano od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj Vojvodine i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.