Novi Sad domaćin ISWA Svetskog kongresa 2016. godine


30.10.2014. - 15:59 

Novi Sad će od 19 – 22. Septembra 2016. godine biti domaćin ISWA Svetskog kongresa – najznačajnijeg projekta Međunarodne organizacije za upravljanje čvrstim otpadom, potvrđeno je konferenciji „Čvrstim korakom za održivu budućnost“ održanoj 30.10.2014.  Nakon gradova poput Beča, Sao Paola i Firence , 1000 najboljih stručnjaka i predstavnika globalnih korporacija iz 50 zemalja, razmeniće svoja iskustva upravo u Novom Sadu, prvom gradu u regionu koji će biti domaćin jedne ovakve konferencije.

Srbiji će na taj način biti obezbeđena proaktivna uloga u međunarodnom pokretu za očuvanje i unapređenje naše planete. ISWA Svetski kongres 2016. godine predstavlja jedinstvenu priliku da najbolji svetski stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine kroz sinergiju ideja i razmenu iskustava, unapređuju svoj rad i oblikuju zdravu, čistu i održivu budućnost. Nakon 30 godina, Međunarodna asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom, prvi put je organizaciju Svetskog kongresa poverila zemlji iz Jugoistočne Evrope.

O značaju ovog projekta, na današnjoj konferenciji govorili su Miodrag Milošević, šef kabineta gradonačelnika Novog Sada, prof. dr Goran Vujić, izvršni direktor Asocijacije za upravljanje čvrstim otpadom Srbije, Slobodan Puzović, pokrajinski sekretar za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i stručni saradnici ISWA Svetskog kongresa.

Ovom prilikom potpisan je i prvi sponzorski ugovor organizatora Kongresa Asocijacije za upravljanje otpadom sa firmom "Greentech doo“ i Radio – televizijom Vojvodine.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.