Skup iz oblasti informacionih tehnologija "Drupal kamp Srbija"


23.10.2014. - 13:37 

Udruženje “Drupal Srbija” organizuje IT događaj u Novom Sadu pod nazivom “Drupal Kamp Srbija”, skup iz oblasti informacionih tehnologija i trajaće četiri dana od 30. oktobra do 02. novembra na Fakultetu za pravne i poslovne studije. Ulaz za sve studente je slobodan.  

Drupal je sistem za upravljanje sadržajem (CMS), pisan u PHP-u i jedan je od najpopularnijih projekata u svetu slobodnog softvera. Besplatan je za korišćenje i u njegovom razvoju učestvuje zajednica sa preko 630.000 korisnika i programera iz celog sveta. Drupalom se koriste neki od najvećih sajtova na internetu kao što su: Bela kuća, MTV Europe, The Economist, Examiner i može se koristiti u izradi bilo kog tipa web sajta, od ličnih blogova do poslovnih sajtova za e-trgovinu.

Stručnjaci iz inostranstva i zemlje koji su veoma priznati i poznati u Drupal zajednici pokriće različite aktuelne teme iz ove oblasti, a očekuje se preko 150 učesnika iz: Bosne i Hercegovine, Finske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Španije itd.

Konferencija je otvorena za sve koji su zainteresovani da nauče najbolje načine i prakse koje se kroz Drupal nude. Više informacija o ovom događaju, spisku govornika, predavanjima mmogu se pronaći na sajtu: http://drupalcamp.rs/