Svečano otvorena Međunarodna konferencija IS'14


16.10.2014. - 13:42 

Međunarodna naučna konferencija o industrijskim sistemima IS' 14 svečano je otvorena u Kongresnom centru na Andrevlju. Konferenciju je otvorio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanja i ravnopravnost polova Miroslav Vasin. Tokom tri dana konferencije stučnjaci iz celog sveto najveću pažnju posvetiće reindustrijalizaciji, kao ključnom pitanju  razvoja srpske privrede. Učesnici su pripremili i radove o proizvodnim sistemima, inženjerskom menadžmentu, inženjerstvu informacionih sistema i inovacijama.
    
Konferencija o industrijskim sistemima organizuje se svake treće godine, a pokretač je prof. dr Dragutin Zelenović.  Na skupu se tradicionalno dodeljuje povelja za uvođenje sistemskih teorijskih i eksperimentalnih postupaka i lični doprinos u području proizvodnih istraživanja. Na 16. konverenciji poveljena je dodeljana prof. dr Branislavu Borovcu.  Povelju mu je uručio prof. dr Ilija Ćosić.

Učesnike konferencije pozdravili su i prorektor za finansije UNS-a prof. dr Radovan Pejanović, dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslavački i direktor Departmana za indistrijsko inženjerstvo i menadžment doc. dr Bojan Lalić.  Konferenciju je organizovao Departman za indistrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka. Tokom tri dana trajanja konferencije biće prezentovano više od 80 naučnih radova.