Fakultet tehničkih nauka na Exit festivalu


09.07.2014. - 13:47

Fakultet tehničkih nauka i ove godine predstaviće se na Exit festivalu u okviru “Science Corner” na Agora bini. U virtualnom prostoru posetioci će imati prilike da se fotografišu sa poznatim naučnicima prošlog veka: Nikola Tesla, Albert Ajnštajn i Marija Kiri. Studenti Fakulteta tehničkih nauka kroz razgovor sa posetiocima štanda pokušaće da približe i upoznaju sve zainteresovane o uspesima naših cenjenih naučnika, doprinosu nauci, a poseban akcenat biće dat i na obeležavanje rođendana Nikole Tesle 10. jula 2014.

Svi posetioci štanda Fakulteta tehničkih nauka imaće priliku da se stave u ulogu savremenog naučnika 21. veka, a posebni kostimi će im pomoći u tome. Sve će biti zabeleženo fotoaparatom, a fotografije će svakodnevno biti postavljane na zvaničnu facebook stranicu Fakulteta tehničkih nauka.  

“Science Corner” organizovao je Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, a studenti – volonteri angažovani su sa svih usmerenja Fakulteta tehničkih nauka.

Dekan FTN-a, prof. dr Rade Doroslovački i predsednik Upravnog odbora EXIT Festivala, Dušan Kovačević ozvaničili su saradnju između ove dve organizacije potpisivanjem Ugovora o saradnji prošle godine na Exit festivalu kada je Fakultet tehničkih nauka nastupio sa jedinstvenim programom “Tesla’s Corner”.