Univerzitetski program profesionalne prakse


12.06.2014. - 10:20
Univerzitet u Novom Sadu i Grad Novi Sad raspisuju konkurs „Univerzitetski program profesionalne prakse u gradskim organima uprave i službama, javnim i javno komunalnim preduzećima i ustanovama i organizacijama čiji je osnivač grad novi sad u 2014. godini.”

Program zajednički sprovode Univerzitet u Novom Sadu i Grad Novi Sad. Osnovni cilj Programa je da se studentima završnih godina fakulteta u Novom Sadu omogući da se neposredno upoznaju sa radom gradskih uprava, institucija, javnih i javno komunalnih preduzeća i da steknu potrebno radno iskustvo za obavljanje poslova, kao i osposobljenost za praktičnu primenu stečenih teorijskih znanja u realnom radnom okruženju. Učesnici koji uspešno obave profesionalnu praksu u Programu stiču SERTIFIKAT koji predstavlja jedinstven dokument koji je potpisan od strane Rektora Univerziteta u Novom Sadu i Gradonačelnika Grada Novog Sada.


Profesionalna praksa počinje od 01. jula 2014. godine i traje 6 meseci po 18 časova nedeljno.
*NAPOMENA: u toku letnjih meseci učesnici Programa bi se sa mentorima dogovarali o broju sati zbog godišnjih odmora i letnje pauze od predavanja.

PRAVO PRIJAVLjIVANjA
Učesnici u Programu mogu da budu:
- studenti fakulteta u sastavu Univerziteta na studijama drugog stepena po Zakonu o visokom obrazovanju u školskoj 2013/2014. godini i
- studenti završnih godina studija prvog stepena koji su odslušali sve predmete predviđene studijskim programom.

OSNOVNE INFORMACIJE O OBLASTIMA U KOJIMA SE OBAVLjA PROFESIONALNA PRAKSA:
Izabrani kandidati će obavljati profesionalnu praksu u gradskim upravama, institucijama, javnim i javno komunalnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Sad. Izbor kandidata se vrši na osnovu podnete dokumentacije, a u skladu sa iskazanim potrebama (pogledati dokument Traženi profili) i prednostima koje poseduje sam kandidat. Izbor kandidata vrši selekciona komisija.
Od učesnika u Programu očekuje se da izvršavaju određene jednostavnije zadatke u okvirima uobičajenog rada gradskih uprava, institucija, javnih i javno komunalnih preduzeća u kojima se obavlja profesionalna praksa, 6 meseci po 18 sati nedeljno prema utvrđenom rasporedu. Nedeljni raspored i angažovanje na konkretnim poslovima i zadacima utvrđuju se dogovorom između učesnika u Programu i njihovih mentora.

U skladu sa principom jednakih mogućnosti, ohrabruju se osobe ženskog pola, pripadnici nacionalnih manjina kao i osobe sa invaliditetom da se prijave na Konkurs.

POTREBNA DOKUMENTACIJA (dokumentacija treba da je donjim redom posložena):
* popunjeni elektronski prijavni formular  , koji je potrebno ištampanog priložiti u dokumentaciji (može se preuzeti sa sajtova: www.uns.ac.rs i www.razvojkarijere.uns.ac.rs)
* CV (biografija) na srpskom i engleskom jeziku, obe verzije sa slikom u boji (slika ne mora posebno da se izrađuje već da bude u sklopu CV-ija)
* potvrda od fakulteta o trenutnom statusu kandidata ili fotokopija prve i poslednje strane indeksa, odnosno stranice gde je overen poslednji semestar.


KONKURS JE OTVOREN DO 15. JUNA 2014.

POPUNjENU PRIJAVU SA TRAŽENOM DOKUMENTACIJOM PODNETI POŠTOM NA ADRESU:
UNIVERZITET U NOVOM SADU
DR ZORANA ĐINĐIĆA 1 (DAKTILOBIRO, 1. SPRAT)
21000 Novi Sad
sa naznakom
"KONKURS ZA UNIVERZITETSKI PROGRAM PROFESIONALNE PRAKSE UGRADSKIM ORGANIMA UPRAVE I SLUŽBAMA, JAVNIM I JAVNO KOMUNALNIM PREDUZEĆIMA I USTANOVAMA I ORGANIZACIJAMA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD NOVI SAD U 2014. GODINI"

NEPOTPUNE I NEBLAGOVREMENO PODNETE PRIJAVE NEĆE BITI RAZMATRANE.

(Dodatne informacije u vezi sa radnom praksom možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Univerziteta u Novom Sadu: www.uns.ac.rsili na www.razvojkarijere.uns.ac.rs, putem e-maila: karijerauns@gmail.com ili na telefon Centra: 021 485 2041)