Ekipa sa Fakulteta tehničkih nauka predstavljaće Srbiju na finalnom takmičenju EUROBOT 2014 u Nemačkoj


28.04.2014. - 14:22
XII Nacionalno takmičenje u robotici „EUROBOT“ održano je u subotu 26. aprila 2014. godine, u bioskopskoj sali SPENS-a.


Takmičenje u robotici organizuje Katadra za mehatroniku, robotiku i automatizaciju Fakulteta tehničkih nauka a događaj je svečano otvorio dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački. Na takmičenju su učestvovali timovi iz Novog Sada, Subotice, Beograda ali kao i timovi iz Francuske.

U skladu sa ovogodišnjom temom “istraživanje praistorije”  roboti su imali zadatak da se putujući kroz vreme vrate u praistorijsko doba kako bi pomogli čoveku da preživi u teškim uslovima.

Prvo mesto je osvojila ekipa “Elektropioneer”, Srednja elektrotehniška škola “Mihajlo Pupin”, Novi Sad, drugo mesto je osvojila ekipa “Spartak”  iz Subotice a treće mesto ekipa “Memristor” sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Ova tri prvoplasirana tima predstavljaće Srbiju na finalnom takmičenju EUROBOT 2014 u Nemačkoj, u gradu Drezdenu od 06. do 08. juna 2014. godine.

Ove godine se u Srbiji prvi put organizovalo i takmičenje EUROBOT JUNIOR u kom su učesnici uzrasta do 18 godina. Pehare za prvo, drugo i treće mesto dobili su timovi: “ORLOVI”, “BIS” I “ULTRA DUO” čiji su članovi polaznici kursa “Mala škola elektronike” koju čine deca uzrasta od 7 do 14 godina.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.