FTN gradi novu zgradu za hiljade budućih inženjera


10.04.2014. - 13:11
Fakultet tehničkih nauka intezivno radi na početku izgradnje nove zgrade Naučno- tehnološkog parka koja će biti izgrađena u roku od dve godine i raspolagaće sa prostorom od 26.000 kvadrata.

Prema rečima dekana FTN-a prof. dr Radeta Doroslovačkog nova zgrada će biti podeljena u dve celine: Naučno – tehnološki park i naučno istraživački prostor za nastavno i naučno osoblje Fakulteta tehničkih nauka.

-Sredstva za izgradnju nove zgrade u iznosu od 13 miliona evra obezbedila je Evropska investiciona banka, preko JUP-a i Fakultet tehničkih nauka. Naučno tehnološki park biće izgrađen na mestu stare zgrade TMD-a i montažnog objekta koji se nalaze pored nje u Fruškogorskoj ulici na Limanu 1. Rušenje se očekuje krajem juna, odnosno u toku leta – objašnjava dekan Doroslovački i dodaje da je Uprava FTN-a zajedničkim naporima učinila mnogo toga da dođe do realizacije, tako da sada sa nestrpljenjem čekaju temelje nove zgrade Naučno-tehnološkog parka.

Uprava FTN-a se potrudila da obezbedi radni prostor za sve zaposlene koji trenutno rade u zgradi TMD-a, kako bi i u toku izgradnje neometano obavljali svoje nastavne i naučnoistraživačke poslove.

Predviđa se da će u novom, modernom i atraktivnom objektu za tri do pet godina sedeti na hiljade mladih inženjera školovanih na Fakultetu tehničkih nauka, što je od velikog značaja za sam FTN, Univerzitet u Novom Sadu, Novi Sad i Srbiju.  

Obezbeđivanje novih radnih mesta za mlade inženjere odmah po izlasku sa fakulteta i sprečavanje odliva mozgova govori u prilog tome što je Fakultet tehničkih nauka, pored toga što je najveći u Srbiji, on i proglašavan za najbolji od strane studenata. Ovaj projekat je baš zato od izuzetne važnosti za ostanak mladih u zemlji u kojoj su rođeni, u kojoj su se školovali i u kojoj mogu svojim znanjem da zarađuju plate koje bi zarađivali bilo gde u svetu.

 

  • Nije moguće prikazati sliku.