Poziv na predavanje direktorke Agencije za nauku i visoko obrazovanje Hrvatske prof. dr Jasmine Havranek


08.04.2014. - 13:11
U utorak 15. aprila, gost Univerziteta u Novom Sadu biće direktorka Agencije za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske prof. dr Jasmina Havranek. Tom prilikom, prof. Havranek će održati predavanje pod nazivom "Uloga Agencije za znanost i visoko obrazovanje u osiguravanju kvalitete u sustavu znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske", sa početkom u 10 časova, u sali za sednice I-9 u Centralnoj zgradi Univerziteta.

Prof. dr Jasmina Havranek na čelu je Agencije za nauku i visoko obrazovanje od 2007. godine, a pre toga, bila je predsednica Nacionalnog veća za visoko obrazovanje Republike Hrvatske. Agencija za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske punopravni je član ENQA i uvrštena je u Evropski registar za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (EQAR) 2011. godine.

Pored toga, članica je CHEA International Quality Group, Međunarodne mreže agencija za osiguravanje kvaliteta u visokom obrazovanju (INQAAHE) i Mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope (CEENQA).

Između ostalih, njene nadležnosti obuhvataju akreditaciju u visokom obrazovanju, akreditaciju u nauci, postupak priznavanja stranih visokoškolskih isprava radi zapošljavanja u Hrvatskoj i druge.