Počinje KONTEH14 – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi


01.04.2014. - 13:35

Po osmi put na Fakultetu tehničkih nauka, pod organizacijom EESTEC LC Novi Sad (Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Novi Sad), se održava KONTEH – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi.

Studentima i diplomcima se nude poslovi i stručne prakse u čak šesnaest kompanija iz oblasti tehnike na ovogodišnjem KONTEH14 – Sajmu poslovnih mogućnosti i stručnih praksi. Kompanije – učesnice iz regiona su te koje će 3. i 4. aprila okupirati hol i hodnike Fakulteta teničkih nauka. Pored pultova koji će zainteresovani moći da obiđu, biće održane i prezentacije kompanija, kao i radionice „Planiranje karijere u XXI veku“ i „Verbalna i neverbalna komunikacija - intervju sa poslodavcem“.

Generalni pokrovitelj KONTEH14 je „Devtech“, dok su neke od kompanija, koje ćete takođe moći da posetite na FTN-u,  „Levi9“, „Hinttech“, „Microsoft Development Center Serbia“, „Execom“, „Tarrket“, „Grundfos“ i ostale.

Svečano otvaranje KONTEH14 će se održati 3. aprila u 10 časova, u Svečanoj sali FTN-a. Otvaranju će prisustvovati gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, kao i dekan Fakulteta tehničkih nauka, Rade Doroslovački.

KONTEH pruža kompanijama mogućnost da se predstave i upoznaju sa najkvalitetnijim visoko obrazovnim kadrom koji dolazi sa Univerziteta u Novom Sadu i to kroz direktan kontakt sa zainteresovanim studentima i diplomcima tokom dva dana trajanja sajma, gde se kompanijama nudi mogućnost obavljanja prvog intervjua već na licu mesta. Takođe, neposredno pre i nakon završetka sajma svi zainteresovani studenti i diplomci imaće mogućnost da svoju biografiju ostave u elektronskoj formi u našu bazu kadrova.

Tokom prethodnih sedam veoma uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je oko 4000 kvalitetnih biografija. Na taj način smo pomogli mnogim studentima da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica.

Garant kvaliteta sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, koji KONTEH07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.

Organizator KONTEH-a je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Novi Sad – EESTEC LC Novi Sad. Ovo je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope kroz organizovanje međunarodnih seminara, razmena i stručnih praksi. Cilj udruženja je i povezivanje i upoznavanje studenata sa razvojem industrije i modernim trendovima u struci. Udruženje EESTEC je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od preko 50 lokalnih komiteta (Local Committee - LC) širom Evrope, dok je lokalni komitet Novi Sad osnovan 2001. godine i broji 250 članova.



Spisak prezentacija i radionica:

Četvrtak, 3. april:
12:00h radionica "Planiranje karijere u XXI veku";
12:00h prezentacija kompanije Levi9 Global Sourcing Balkan d.o.o. (Svečana sala FTN-a);
14:00h prezentacija kompanije DEVTECH d.o.o. (Svečana sala FTN-a);
15:00h prezentacija kompanije Microsoft Development Center Serbia (Svečana sala FTN-a);

Petak, 4. april:
10:00h prezentacija kompanije Tarkett d.o.o. (svečana sala u kuli FTN-a, 3. sprat);
12:00h radionica "Verbalna i neverbalna komunikacija - intervju sa poslodavcem";
13:00h prezentacija kompanije TMNS Empiry d.o.o. (svečana sala u kuli FTN-a, 3. sprat);
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.