Dr Nikola Zivlak sa Šangajskog univerziteta održaće predavanje na temu: “Srbija i Kina: iskustva, znanja i mogućnosti”


28.02.2014. - 09:06
Fakultet tehničkih nauka, u saradnji sa Donghua Univerzitetom iz Šangaja, NR Kina, organizuje predavanje na temu “Srbija i Kina: iskustva, znanja i mogućnosti”. Predavač ovog šangajskog univerziteta i bivši student Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu tehničkih nauka, dr Nikola Zivlak, održaće predavanje u ponedeljak, 03.marta 2014.godine, u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, s početkom u 12:00 časova.

Dr Nikola Zivlak govoriće o obrazovnom i privrednom sistemu NR Kine, uz poseban osvrt na studiranje u Kini, rangiranje kineskih univerziteta, kao i eventualne mogućnosti saradnje naše zemlje sa jednom od najrazvijenijih ekonomija sveta.

Pozivamo sve profesore, asistente i studente Univerziteta u Novom Sadu, kao i sve ostale ljude iz privrednog i neprivrednog sektora zainteresovane za mogućnosti saradnje sa NR Kinom, da prisustvuju ovom zanimljivom predavanju.

O predavaču:

Docent dr Nikola Zivlak završio je osnovnu školu “Vasa Stajić”, gimnaziju „Laza Kostić“ u Novom Sadu, osnovne i master studije Inženjerskog menadžmenta pohađao je na Fakultetu tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu u periodu od 2001. – 2006., a 2007. upisao doktorske studije na Donghua Univerzitetu u Šangaju, NR Kini kao stipendista kineske Vlade.

Tokom svojih studija u Novom Sadu, radio je kao demonstrator na Fakultetu tehničkih nauka, a zatim i na  Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS - Institute of Food Technology). Od 2008. radi kao predavač na Donghua univerzitetu u Šangaju, a od 2010. i kao menadžer u kompaniji Shanghai Formula Ltd.

Univerzitet u Novom Sadu je promovisao na brojne načine u Šangaju i u NR Kini uopšte, susretao se sa raznim delegacijama iz Srbije i Kine na najvišim nivoima, radio sa mnogim privrednicima i bio jedan od domaćina delegaciji UNS u Šangaju koju je predvodio rektor.

Nikola ima 31 godinu, govori engleski, kineski i služi se nemačkim jezikom, a njegove oblasti interesovanja tiču se poslovnih strategija, međunarodnog poslovanja, poslovanja na tržištima u razvoju, menadžmenta kvalitetom, logistike, marketinga, preduzetništva i inovacija, ekonomskog i privrednog razvoja itd.