Njegova ekselencija gospodin ambasador David Bakradze posetio Fakultet tehničkih nauka


18.01.2014. - 10:24
U četvrtak, 16. januara Fakultet tehničkih nauka posetila je delegacija iz Gruzije, koju je predvodila njegova ekselencija gospodin ambasador David Bakradze, zajedno sa potpredsednikom Udruženja za unapređene ekonomske i kulturne saradnje Srbije i Gruzije Draganom Kovačevićem i članom ekonomskog saveta udruženja Aleksandrom Stamenkovićem. Delagaciju iz Gruzije na našem fakultetu ugostili su prodekan za finansije i razvoj prof. dr Vladimir Katić, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija, prodekan za nastavu prof. dr Dragiša Vilotić i stručna saradnica u Službi za međunarodnu saradnju Dragana Nikolić.

Njegova ekselencija ambasador Gruzije David Bakradze zahvalio se na gostoprimstvu i na sastanku istakao da je Fakultet tehničkih nauka veoma ugledna inistitucija u okviru Univerziteta u Novom Sadu sa kojem želi da se nastavi saradnja u okviru Sporazuma koji je potpisan 2012. godine.

Ambasador Bakradze izrazio je zadovoljstvo učestvovanjem Fakulteta tehničkih nauka u projektu „Dunavski univerziteti“. Takođe je pohvalio rezultate FTN-a u naučnoistraživačkom smislu, kao i saradnju sa privredom. Njegova ekselencija David Bakradze posebno je bio zainteresovan za studijske programe koje se realizuju na engleskom jeziku na Fakultetu tehničkih nauka. Prodekani FTN-a ukratko su predstavili Fakultet tehničkih nauka i naglasili da se raduju saradnji sa Univerzitetima u Gruziji koja može da se odvija u pravcu razmene studenata i nastavnika, naučnoistraživačkog rada i zajedničkog konkurisanja za međunarodne projekte.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.