Konkurs za Univerzitetski program radne prakse u Skupštini, Pokrajinskoj vladi i pokrajinskim organima uprave


17.01.2014. - 10:03
Univerzitetski program radne prakse u Skupštini, Pokrajinskoj vladi, pokrajinskim organima uprave i fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina već deset godina zajednički sprovode Univerzitet u Novom Sadu, Skupština AP Vojvodine i Vlada AP Vojvodine uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Naime, u desetogodišnjem trajanju Programa preko 350 učesnika svršenih studenata, apsolvenata, postdiplomaca Univerziteta u Novom Sadu, imalo je priliku da se upozna i učestvuje u radu pokrajinskih organa uprave. Od ovog broja 20 do 30 posto je nastavilo sa radom u mestima obavljanja prakse, a samim učešćem u Programu se stiče SERTIFIKAT koji je značajno obogatio radnu biografiju svakog učesnika. Sertifikat predstavlja jedinstven dokument jer je potpisan od strane najviših predstavnika vlasti u Vojvodini: predsednika Skupštine AP Vojvodine, predsednika Vlade AP Vojvodine i rektora Univerziteta u Novom Sadu.  Trajanje radne prakse: februar – jul 2014. Konkurs je otvoren do 30. januara 2014.

Pravo prijavljivanja:

Učesnik u Programu može da bude:
- student fakulteta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu na studijama drugog stepena po Zakonu o visokom obrazovanju u školskoj 2013/14. godini,
- studenti završnih godina studija prvog stepena koji su odslušali sve predmete predviđene studijskim programom, ili osoba koja je završila studije prvog ili drugog stepena studija po Zakonu o visokom obrazovanju u periodu od 1. januara 2012. godine do dana zaključenja konkursa za učešće u Programu.

OSNOVNE INFORMACIJE O OBLASTIMA U KOJIMA SE OBAVLjA RADNA PRAKSA:

Izabrani kandidati će obavljati radnu praksu u Skupštini AP Vojvodine, Vladi AP Vojvodine, jednom od pokrajinskih organa uprave, kao i u fondovima, direkcijama i zavodima čiji je osnivač Autonomna Pokrajina Vojvodina.
Odabir kandidata se vrši na osnovu podnete dokumentacije, a u skladu sa iskazanim potrebama i prednostima koje poseduje sam kandidat.

Učesnici Programa (stažisti), imaju obavezu da u okviru prakse izvršavaju određene zadatke, u trajanju od najmanje 15 časova nedeljno. Pri tome, rad svakog stažiste će pratiti odabrani mentor.

U skladu sa principom jednakih mogućnosti, ohrabruju se osobe ženskog pola, pripadnici nacionalnih manjina kao i osobe sa invaliditetom da se prijave na Konkurs.

POTREBNA DOKUMENTACIJA (dokumentacija treba da je donjim redom posložena):

- popunjeni elektronski prijavni formular koji je potrebno ištampanog priložiti u dokumentaciji (može se preuzeti sa sajtova: www.uns.ac.rs  i www.razvojkarijere.uns.ac.rs)
- CV (radna biografija) na srpskom i engleskom jeziku, obe verzije sa slikom u boji (slika ne mora posebno da se izrađuje već da bude u sklopu CV-ija)
- potvrda od fakulteta o trenutnom statusu kandidata ili fotokopija prve i poslednje strane indeksa, odnosno stranice gde je overen poslednji semestar - za studente
- fotokopija uverenja o završenim studijama ili diplome fakulteta - za osobe koje su završile studije.