Peta zajednička međunarodna konferencija UNS – PSU BIOTEHNOLOGIJA I BIODIVERZITET 2014


14.01.2014. - 09:34 
Organizacioni komitet pete po redu ZAJEDNIČKE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE UNS – PSU: BIOTEHNOLOGIJA I BIODIVERZITET 2014 ima čast i zadovoljstvo da vas pozove da učestvujete na The Fifth Joint UNS – PSU International Bioscience Conference Biotechnology and Biodiversity 2014, koja će se održati u Puketu, Tajland u periodu od 29. – 30. septembra 2014. godine.

Zajedničke međunarodne konferencije UNS-PSU BIOTEHNOLOGIJA I BIODIVERZITET se već tradicionalno održavaju svake druge godine u sklopu dugogodišnje i uspešne saradnje dva partnerska univerziteta Prince of Songkla University (PSU) sa Tajlanda i Univerziteta u Novom Sadu (UNS).

Prethodna zajednička konferencija je održana u Novom Sadu 2012. godine i možete se podsetiti na linku: http://semenarska.rs/UNS-PSU/

Ove godine je domaćin i glavni organizator konferencije PSU, dok su u ime Univerziteta u Novom Sadu glavne organizacione jedinice Prirodno-matematički fakultet (prof. dr Slobodanka Pajević, prodekan za nastavu, član Organizacionog tima), Poljoprivredni fakultet (prof. dr Branko Ćupina, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju, član Organizacionog tima) i Fakultet tehničkih nauka (prof. emeritus, dr Miodrag Zlokolica, član Organizacionog tima).

Na konferenciji se očekuje učešće više od 200 naučnika iz celog sveta koji će predstaviti ideje i naučna dostignuća u širokom spektru bioloških naučnih disciplina, koje su svrstane u pet osnovnih tematskih celina koneferencije:
Track 1: Plant, Animal and Environmental Science
Track 2: Engineering and Economy in Agriculture
Track 3: Biotechnology and Food Science & Technology
Track 4: Bioactive Natural Products
Track 5: Bio - Sensing Technology and Biomaterials

Organizacioni odbor konferencije posebnu pažnju posvećuje učešću mladih istraživača iz razvijenih i nedovoljno razvijenih zemalja i njima je upućen apel da se odazovu pozivu i prikažu rezultate svojih istraživanja, i tako zajednički doprinesu što kvalitetnijim ishodima konferencije.

VAŽNO: Registracija, podnošenje apstrakata, ostala obaveštenja, ažurirane informacije itd., pratite isključivo preko zvaničnog sajta konferencije koji se nalazi na linku:
https://www.ibsc2014.com/conference/index.php

U prvom obaveštenju skrećemo pažnju na najvažnije datume:
1) Abstract submission: Jan 1, 2014 - April 30, 2014
2) Notification of abstract acceptance:  May 15, 2014
3) Proceeding submission: Jan 15, 2014 - June 30, 2014
4) Early bird registration ends: May 30, 2014
5) Registration ends: July 31, 2014
6) Conference date: Sep 29-30, 2014


VAŽNO: molimo vas da prilikom slanja apstrakata obavezno u Cc polje stavite kontakt osobe raspoređene po fakultetima:
Prirodno-matematički fakultet: Gordana Vlahović - gordanav@uns.ac.rs
Poljoprivredni fakultet: Dragana Krajinović – dkrajinovic@polj.uns.ac.rs  
Fakultet tehničkih nauka: Nemanja Dukić - ndukic77@gmail.com
Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu (FINS): Dr Nebojša Ilić – nebojsa.ilic@fins.uns.ac.rs

Puket, mesto održavanja konferencije, poznato je kao najveće ostrvo u Tajlandu i veoma popularna turistička destinacija. Smatraju ga biserom Andamanskog mora i svojom lepotom i raznovrsnošću aktivnosti i kulturno-zabavnih sadržaja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Uvereni smo da će pre svega konferencija, Puket kao destinacija, kao i mnogobrojne aktivnosti koje smo pripremili, biti dovoljan izazov da se pridružite i podelite sa nama ovo nezaboravno iskustvo.

Organizacioni komitet UNS-PSU