Humanitarna akcija RTV-a: „Slatkiš za mog drugara“


19.12.2013. - 09:07
Tradicionalna novogodišnja humanitarna akcija Radio-televizije Vojvodine „Slatkiš za mog drugara“ počeće 19. decembra, u 8:30h, postavljanjem korpe u holu Radio Novog Sada (Ul. Ignjata Pavlasa br. 3), i trajaće do 31. decembra, kada će prikupljeni pokloni biti podeljeni deci.

Želja organizatora je da se prikupljenim slatkišama deci bez roditelja u Sigurnoj kući, Svratištu za decu ulice, a od ove godine, i mališanima na Onkološkom odeljenje Dečije bolnice u Novom Sadu i u dnevnom boravku Udruženja “Vera, ljubav, nada”, ulepšaju predstojeći novogodišnji i božićni praznici.

„Ovo je sedmi put da organizujemo humanitarnu akciju „Slatkiš za mog drugara“, a svake godine u njoj učestvuje sve više ljudi, ali i dece. Akciji se priključuje i sve veći broj škola, pa su tako osnovci iz novosadskih škola- „Svetozar Marković Toza“, „Žarko Zrenjanin” i “Ivo Lola Ribar” dali veliki doprinos, a to je i osnovni cilj, da dete pokloni detetu i da se tako uči da bude humano i pomaže  onima koji su u nevolji“, istakla je Nevena Vrtulek, pokretač akcije i novinarka Radio Novog Sada.

Fakultet tehničkih nauka poziva zaposlene na fakultetu  i studente da podrže ovu humanitarnu akciju. Svi ljudi dobre volje, industrijski zapakovane slatkiše, mogu doneti na portirnicu Radio Novog Sada. Akcija traje do 31. decembra.