Svečano otvoren 17. Međunarodni simpozijum „ENERGETSKA ELEKTRONIKA - Ee2013“


30.10.2013. - 13:13
17. Međunarodni simpozijum „ENERGETSKA ELEKTRONIKA - Ee2013“ svečano je otvoren danas u Velikoj sali Master kongresnog centra. Na otvaranju su govorili: dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački, dr Aleksandar Nikolić iz Instututa “Nikola Tesla“ u Beogradu, a simpozijum je svečano otovrio prof. dr Goran Stojanović, zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj.

Učesnicima se obratio i akademik Petar Miljanić koji je sve prisutne podsetio kako je bilo na konferenciji organizovanoj prvi put pre 40. godina.

Uoči tradicionalne međunarodne konferencije „Energetska elektronika“ - Ee 2013, Tajfun HIL je poklonio Fakultetu tehničkih nauka dva svoja vrhunska proizvoda, uređaje HIL400.

Ovi uređaji su namenjeni pre svega studentima Elektroenergetike, smera za Energetsku elektroniku i električne mašine, ali ih mogu koristiti i drugi zainteresovani studenti, nastavnici i saradnici Fakulteta tehničkih nauka.

Očekuje se da se primenom ovih uređaja značajno podigne kvalitet nastave i istraživanja u oblasti energetske elektronike, obnovljivih izvora energije i pogona električnih automobila u Novom Sadu.