Četvrto Međunarodno savetovanje „Towards a humane city“ – „U susret humanom gradu“


24.10.2013. - 07:53

U Novom Sadu se 24. i 25. oktobra 2013. godine održava 4. Međunarodno savetovanje “Towards a humane city” – “U susret humanom gradu”.  

Otvaranje Savetovanja će se održati 24. oktobra 2013. godine u Velikoj sali Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine sa početkom u 9:00 časova, a pozdravnim rečima će ga otvoriti:

- Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine;
- Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine;
- prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka;
- Doc. dr Valentina Basarić, predsednik Organizacionog odbora Savetovanja i
- Mirko Vučinić, predstavnik Saveta za drumski saobraćaj Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Osnovni cilj, četvrtog po redu, savetovanja “U susret humanom gradu” je upoznavanje naše naučne i stručne javnosti, kao i institucija koje donose odluke, sa stanjem saobraćaja u regionu jugoistočne Evrope i pravcima njegovog razvoja u budućnosti.

U cilju razmene iskustava i sticanja novih znanja koja mogu doprineti boljem i humanijem životu u gradovima na skupu će se razmatrati teme iz oblasti zaštite životne sredine, dizajna za sve, uloge ITS u održivom razvoju saobraćajnog sistema, javnog prevoza, politike parkiranja, potencijalima pešačkog i biciklističkog saobraćaja, kao i druge teme koje se bave problemima saobraćaja u urbanim sredinama.

Pozivaju se svi zainteresovani koji se bave planiranjem i upravljanjem urbanim saobraćajnim sistemima ili njegovim uticajem na kvalitet života u gradovima,  da se pridruže i uzmu učešće na savetovanju.