Međunarodna konferencija “Ekologija u službi održivog razvoja”


23.09.2013. - 08:22
Međunarodna tehnološka menadžerska akademija (MTMA) organizuje konferenciju pod nazivom “Ekologija u službi održivog razvoja” koja će se održati na Andrevlju od 26. do 28. septembra 2013.

Nakon uspešno održana tri međunarodna naučno-stručna skupa: Vode Srbije (2010), Zemljište, korišćenje i zaštita (2011) i Obnovljivi i raspoloživi izvori energije (2012), Međunarodna tehnološka menadžerska akademija (MTMA) organizuje konferenciju pod nazivom “Ekologija u službi održivog razvoja” koja će se održati na Andrevlju od 26. do 28. septembra 2013.

Konferencija je podeljena u šest sekcija: Vode Srbije, Korišćenje i zaštita zemljišta, Obnovljivi i raspoloživi izvori energije, Ekologija i privreda, Razvoj projekta Opitnog centra za korišćenje obnovljivih i raspoloživih izvora energije, na kraju će biti organizovan Okrugli sto na teme predmetnog sadržaja.

U okiviru konferencije biće predstavljeni i brojni projekti značajni za razvoj i unapređenje sektora privrede vezanog za proizvodnju i upotrebu obnovljivih i raspoloživih izvora energije, a biće omogućeno predstavljanje opreme i firmi. Poslednjeg dana konferencije biće dodeljene povelje novim članovima MTMA.

Konferenciju organizuju pored MTMA, Fakultet tehničkih nauka, Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i Hersonski državni agrarni univerzitet iz Ukrajine uz pomoć Sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine Vlade Vojvodine.