Univerzitet HVA iz Amsterdama i novosadski FTN u Business Park-u Bački Petrovac


04.09.2013. - 14:08
Studenti Fakulteta tehničkih nauka zajedno sa studentima holandskog Univerziteta za primenjene nauke iz Amsterdama ponovo će biti gosti prve domaće privatne industrijske zone „Business Park“ Bački Petrovac.

Prva domaća privatna industrijska zona, „Business Park“ Bački Petrovac, prošle godine je ugostila prvu generaciju studenata holandskog Univerziteta za primenjene nauke iz Amsterdama, zajedno sa studentima Fakulteta tehničkih nauka. Poseta je za rezultat imala dugotrajne kontakte, nekoliko ozbiljnih prijateljstava i mnoštvo kreativnih ideja za poslovni razvoj. Na obostrano zadovoljstvo, poseta se organizuje ponovo ove godine sa novom generacijom holandskih i srpskih studenata, koji će u posetu industrijskoj zoni „Business Park“ Bački Petrovac doći 19. i 20. septembra.

Zadatak za studente je jednostavan – predložiti strategiju razvoja privatne industrijske zone u Bačkom Petrovcu. Studentska očekivanja su velika. Domaći studenti očekuju da vide uspešnu domaću preduzetničku priču i svetsku poslovnu praksu kod nas. Strani studenti očekuju da vide nešto drugačije od onoga na šta su navikli u svojoj zemlji. O Srbiji su čuli mnogo, ali ništa od poznatih informacija nije bilo u vezi sa biznisom. Ovo je prilika da se upoznaju sa poslovnim okruženjem u opštini Bački Petrovac i da na bazi svog pozitivnog iskustva postanu ambasadori naše zemlje u Holandiji. Sa druge strane, u Business Park-u se nadaju da će poseta rezultovati spektrom novih poslovnih ideja neopterećenih iskustvom, u čiju realizaciju se možda mogu uključiti i njihovi tvorci.

Ove godine, krug zainteresovanih strana za ovu saradnju se širi, te je i opština Bački Petrovac uzela učešće u organizaciji posete i podržala ovakvu inicijativu u potpunosti, sa nadom da se ovaj projekat proširi i na saradnju u domenu kulture i umetnosti.