Predavanje na temu ŠTA JE SCENSKI DIZAJN – subota, 15. jun


11.06.2013. - 13:48
U Kulturnom centru Novog Sada će u periodu od 13. aprila do 15. juna 2013. od 18h biti održana predavanja na temu: ”Šta je scenski dizajn”.

U subotu, 15. juna 2013, u 18 časova, Tribina mladih, Kulturni centar Novog Sada profesor Darko Nedeljković, održaće predavanje “PROCES STVARANJA JEDNE POZORIŠNE PREDSTAVE”

Darko Nedeljković će predstaviti kompleksni stvaralački postupak nastanka pozorišne predstave, posebno scenografije kao konstitutivne linije pozorišnog dela. Biće prikazan celovit stvaralački proces – od pisca i teme komada, preko rada sa rediteljem, stvaranja koncepta, razmišljanja o estetici, osmišljavanja prostora za igru glumaca, idejne skice, makete, radioničkih crteža, materijala, zanatske i umetničke izvedbe do premijere.

Darko Nedeljković (Beograd, 1955) je arhitekta i scenograf. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao u Japanu. Radio je na rekonstrukciji Ateljea 212, a od 1991. godine radi kao scenograf u pozorištu Atelje 212. Autor je nekoliko samostalnih i grupnih izložbi,kao i većeg broja radova objavljenih u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko priznanja i nagrada, među kojima je i Nagrada Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije za životno delo za celokupno stvaralaštvo i doprinos razvoju primenjenih umetnosti i dizajna. Vanredni je profesor na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

www.scen.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.