Otvaranje izložbe ENDLESS PAPER – 06. jun u 18 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine


06.06.2013. - 09:01
Tokom juna meseca 2013. godine u prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Katedra za arhitekturu i urbanizam, Departmana za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu organizuje međunarodnu izložbu, koja će biti organizovana u saradnji sa arhitektonskim studiom “JA-Joubert Architecture” iz Roterdama (Holandija). Izložba će se sastojati iz tri dela koje spaja ista misao, strast i profesija.

U jednom delu izložbe biće prikazan deo bogatog arhitektonskog opusa navedene arhitektonske ustanove iz Holandije, drugi deo činiće projektantski opus nastavnog kadra Katedre nastao tokom protekle dve godine, dok će treći deo izložbe sadržati radove studenata koji su nastali na radionicama održanim tokom proteklih godina, a koje su rezultat međunarodne saradnje Katedre i pomenute eminentne ustanove iz Holandije.

Otvaranje izložbe održaće se 06. juna u 18 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na otvaranju izložbe govoriće šef Departmana za arhitekturu i urbanizam prof. dr Darko Reba i arhitekta Marc Joubert, gostujući profesor, o višegodišnjoj međunarodnoj uspešnoj saradnji. Pozdravni govor uputiće prodekan Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Vladimir Katić, dok će izložbu svečano otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković.

Izložba će biti postavljena u intervalu od 06. juna 2013. godine do 24. juna 2013. godine u izložbenim prostorijama Muzeja savremene umetnosti u Novom Sadu. Tokom trajanja izložbe planira se niz pratećih promocija sa temom arhitekture i urbanizma.