Studentski seminar GREEN SUPPLY CHAIN


22.05.2013. - 12:29
Studentska organizacija ESTIEM, Lokalna grupa Novi Sad sa Fakulteta tehničkih nauka u periodu od 28. maja – 02. juna organizuje seminar Vision Final Conference – Green Supply Chain.

Projekat Vision je skup serija seminara koji se odvijaju širom Evrope i koje organizuje ESTIEM još od 1993. godine i svake godine fokus je na jednoj glavnoj temi koja je globalno rasprostranjena, a koja se pritom odnosi na oblast industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Seminar će biti realizovan u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Vladom Autonomne Pokrajine Vojvodine i kompanijama Vojvodina Metal Cluster, JTI (Japan Tobacco International) u Srbiji, Ernst & Young, ECO Recycling i STILL GmbH iz Nemačke putem poseta, predavanja, diskusija i radionica. Na seminaru će učestvovati studenti sa raznih univerziteta iz Evrope.

Vision Final Conference predstavlja događaj koji je poslednji u nizu Vision seminara širom Evrope sa temom Green Supply Chain. Ove godine čast da organizuje 20. rođendan spomenutog akademskog događaja i ugosti 40 stranih evropskih studenata pripala je ESTIEM Lokalnoj grupi Novi Sad. U okviru Vision Final Conference-a organizuju se raznovrsni treninzi, predavanja i posete kompanijama u skladu sa temom, kako bi učesnici imali priliku da se upoznaju sa različitim aspektima ovogodišnje teme u Srbiji.

Takođe, jedan od ciljeva seminara, kao poslednjeg u nizu, jeste timsko sumiranje prethodnih kako bi se poboljšao kvalitet predstojećih seminara. Pored akademskog dela događaja, učesnici će imati priliku i da se upoznaju i sa samom kulturom Vojvodine/Srbije.

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management), predstavlja jedino evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta. Trenutno okuplja 72 lokalne grupe u 28 Evropskih zemalja, te predstavlja preko 5.000 studenata. Lokalna grupa ESTIEM Novi Sad postoji od 2002. godine i prva je osnovana u Srbiji od sadašnje tri. Organizovala je preko dvadeset internacionalnih skupova u Novom Sadu na kojima je učestvovalo više od 200 studenata iz preko 20 evropskih zemalja. Trenutno se nalazi među 20 najaktivnijih Lokalnih grupa u Evropi.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.