Predavanja – Šta je scenski dizajn – od 13. aprila do 15. juna


15.05.2013. - 09:26
U subotu, 18. maja 2013, u 18 časova, na pozornici Velike sale, Kulturni centar Novog Sada profesorica Miljana Zeković održaće predavanje “SCENSKI DIZAJN U SITE-SPECIFIC PROJEKTIMA”

U svom predavanju, Miljana Zeković će prikazati i razmotriti primenu sajt-specifik (site-specific) metodologije u različitim oblicima umetnosti. Posebna pažnja biće posvećena definisanju, razumevanju i praktičnoj primeni ovog metodološkog pristupa prilikom realizacije umetničkog dela u realnom prostornom okviru. Biće reči i o alternativnim i eksperimentalnim scenskim prostorima, kao i načinu na koje se uspostavlja logika formiranja scene u bilo kom zadatom okruženju.

Miljana Zeković (Novi Sad, 1979) je arhitekta. Bavi se istraživanjem međusobnih veza savremene arhitekture i umetnosti, kao i analizom i unapređenjem umetničkog stvaralačkog procesa, projektovanja i obrazovanja. Njena primarna interesovanja kreću se u domenu efemerne i scenske arhitekture.
Kao autor učestvovala je u brojnim umetničkim produkcijama, od kojih je najznačajnija saradnja sa grupom Kretaker (Krétakör) na Praškom Kvadrijenalu 2011. Ima značajno iskustvo u organizovanju i realizovanju kreativnih radionica za studente, kako na nacionalnom i regionalnom (Novi Sad, Beograd, Subotica (Srbija) i Banjaluka (BIH)), tako i na međunarodnom nivou (ISDSWE program Peking (NR Kina), WSD2013 Kardif (VB)).
Docent je na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Fotografija: Miljana Zeković, Projekat :“Jp.co.de”, Krétakör, Rudé právo, PQ2011.

www.scen.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.


   (4)