Seminar – Metrologija u implementaciji standarda


15.05.2013. - 09:16
Seminar: “Metrologija u implementaciji standarda”biće održan 16.05.2013. godine u 12h u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Organizatori seminara su: Fakultet tehničkih nauka, BSC (Informativni centar za poslovnu standardizaciju i sertifikaciju); IEEE (IEEE – Serbia and Montenegro Section, Belgrade Joint Chapter – Power Electronics, Industrial Electronics & Industry Applications Society, Novi Sad.)
Imajući u vidu prioritete EU, posebno Evropske regionalne metrološke organizacije EURAMET, koja je istraživanja u oblasti hrane stavila na drugo mesto po značaju, organizovali smo ovaj seminar sa ciljem da istaknemo značaj metrologije u implementaciji standarda u kontroli i bezbednosti hrane.
Inicijativu za organizovanje seminara ove vrste dali su studenti smera za instrumentaciju i merenje, Departmana za energetiku, elektroniku i telekomunikacije, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Program seminara:
Seminar otvara: prof. dr Rade Doroslovački, dekan FTN-a;
Pozvani gost: Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova .

Predavači:

   prof. dr Vesna Spasić-Jokić, FTN: “Metrologija u implementaciji standarda”
   Marija Vujaković, dipl. inž, BSC, direktor: “Standardizacija i infrastruktura kvaliteta – značenje i značaj”
   docent dr Dragoljub Šević, FTN: “HACCP sistem – smernice za primenu”
   Zaki Shaltaf, direktor sertifikacije Halal Agencije Islamske zajednice Srbije: “Uvod u HALAL standarde”
   Erna Šumec, Savetnik za prehrambenu industriju, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo: “Aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo na podsticanju implementacije standarda kvaliteta u poljoprivredi i prehrambenoj industriji AP Vojvodine”
   Zaki Shaltaf, direktor sertifikacije Halal Agencije Islamske zajednice Srbije: “Procedura implementacije HALAL standarda”
   “Iskustva organizacija koje su implementirale Halal standard”