Predavanja – Šta je scenski dizajn – od 13. aprila do 15. juna


08.05.2013. - 08:36
U Kulturnom centru Novog Sada će u periodu od 13. aprila do 15. juna 2013. od 18h biti održana predavanja na temu: ”Šta je scenski dizajn”.

U subotu, 11. maja 2013, u 18h u klubu “Tribina mladih”, Kulturni centar Novog Sada profesor Milan Aleksić održaće predavanje “FOTOGRAFIJA I POZORIŠTE”

U svom predavanju, Milan Aleksić prikazaće primere karakteristične za današnje vreme
u kome život biva predstavljen kao neizmerni skup prizora koji se, iz domena realnog,
premeštaju u reprezentaciju, dok spektakl kao društveni odnos među ljudima biva izmešten u domen slike. Biće razmotreni različiti prostori – od scena političkog do pozorišnog i reklamnog prostora. Na ovom „putovanju“ biće istraženo fotografsko u pozorištu i pozorišno u fotografiji, sa željom da bude ilustrovana teza da fotografija dodiruje umetnost pre kroz pozorište nego kroz slikarstvo.

Milan Aleksić (Beograd, 1954) je fotograf. Pre nego što je magistrirao fotografiju na Kornel univerzitetu u Americi, studirao je istoriju umetnosti, a diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Izlagao je u Muzejima savremene umetnosti u Beogradu i Skoplju, Fotografskoj galeriji u Londonu, Hartel galeriji u Itaki (SAD), Galeriji kulturnog centra Beograda i još nizu galerija i muzeja u zemlji i inostranstvu. Prikazi njegovih izložbi objavljeni su u međunarodnim časopisima The Sunday Times, Guardinan, Die Zeit, Junge Welt itd. Aktivan je učesnik u Evropskim i domaćim institucijama koje se bave uređivanjem standarda u visokoškolskom obrazovanju. Redovni je profesor na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, Novoj akademiji umetnosti u Beogradu i Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

www.scen.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.


   (3)