Finansiranje studijskih poseta kroz EURAXESS mrežu


07.05.2013. - 10:40
U okviru EURAXESS mreže postoji mogućnost finansiranja studijskih poseta velikom broju uslužnih centara i srodnih institucija. Ovu mogućnost mogu da koriste i organizacije iz srpske EURAXESS mreže čiji član je i Fakultet tehničkih nauka.

Studijske posete mogu biti individualne i grupne. Grupna poseta podrazumeva posebno pripremljen program, namenjen većem broju učesnika (obično 5 ili više), dok se individualna sprovodi i organizuje u neposrednom dogovoru sa domaćinom.

Posete se odnose na predefinisane teme koje se mogu odnositi direktno na usluge mobilnim istraživačima, odnosno organizaciju rada uslužnih centara, ali i na opštije teme, kao što su promotivne aktivnosti (vezane za Povelju i Kod, privlačenje stranih istraživača ili mobilnost, generalno), uspostavljanje saradnje sa javnim institucijama, akademskim i istraživačkim organizacijama, industrijom itd.

Katalog individualnih poseta možete pregledati na ovoj strani na EURAXESS Extranetu: webgate.ec.europa.eu/eramore/index.cfm/library/download/2844. Svaka individualna poseta se posebno odobrava – naredni rok za prikupljanje prijava je 29.11.2013.

Ponudu grupnih poseta možete pogledati takođe na EURAXESS Extranetu, i to na ovoj strani: webgate.ec.europa.eu/eramore/index.cfm/library/index.

Studijske posete finansira Mašinski fakultet Univerziteta u Nišu. Budžet koji je stavljen na raspolaganju omogućava finansiranje studijskih poseta ukupno 4 osobe, u trajanju od po 3-4 dana (tri noćenja). Pokrivaju se troškovi avionske karte, smeštaja i dnevnica.

Za sve detaljne informacije možete se obratiti na mail: milan.zdravkovic@gmail.com