Predavanja – Šta je scenski dizajn – od 13. aprila do 15. juna


22.04.2013. - 00:00
U Kulturnom centru Novog Sada će u periodu od 13. aprila do 15. juna 2013. od 18h biti održana predavanja na temu: ”Šta je scenski dizajn”.

U subotu, 27. aprila 2013, u 18h u klubu “Tribina mladih”, Kulturni centar Novog Sada profesor Slobodan Selinkić održaće predavanje “ARHITEKTURA I SCENSKI DOGAĐAJ”

U predavanju će biti razmotrena i dovedena u kontekst različita lična iskustva vezana za odnos scenskih događaja i arhitektonskog prostora. Autorski i kustoski projekti – Arhitektura izložbi, Park autoput, Bijenale arhitekture u Veneciji, Arhitektura postavke Oktobarskog salona 2009, Pizo Kabro radionica, Pozorište na gradilištu radionica, Grad bez trgova, Auditorijum u Rimu, Muzej MAXI u Rimu, EXIT otvoreni projekat, Kotor Grad Tetar i drugi, biće analizirani kao primeri istraživanja relacije prostora i događaja.

Slobodan Danko Selinkić (Beograd, 1952.) je arhitekta. Bavi se istraživanjem arhitekture na tlu Jugoslavije od 1918. do 1990. godine, i Srbije od 1990. do danas. Predsednik je umetničkog saveta Salona Arhitekture u Beogradu, kao i mnogih drugih profesionalnih udruženja u Srbiji i Italiji. Autor je otvorenog projekta „MY IDENTITY“ koji se ove godine nastavlja na Salonu arhitekture. Bio je komesar Srbije i Crne Gore na Bijenalu arhitekture u Veneciji 2004. godine, sa projektom „ECO-Logic Montenegrin lab“. Autor je antologije „Jedinstevna vizija arhitekture Paola Portogezija“, kao i mnogih izložbi arhitekture u zemlji i regionu. Objavljuje u domaćim i svetskim časopisima arhitekture. Kao gost, predavao je u Rimu, Parmi, Ređo Kalabriji i Beogradu. Redovni je profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu gde predaje predmet Savremena arhitektura.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.


   (3)