Fakultet tehničkih nauka dobitnik energetskog pasoša


10.04.2013. - 00:00
Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić, dodeli? je prve energetske pasoše u Srbiji za objekte visokogradnje. Dodela energetskih pasoša obavljena je u utorak, 9. aprila 2013. godine, u 12 časova u Klubu poslanika u Beogradu, a Fakultet tehničkih nauka jedan je od dobitnika energetskog pasoša.

Fakultet tehničkih nauka dobio je rešenje o ispunjenosti uslova za izdavanje sertifikata o energetskim svojstvima objekata visokogradnje. Ovim je potvrđeno da Fakultet tehničkih nauka ispunjava uslove propisane Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o uslovima, sadržini i načinu izdavanja sertifikata o energetskim svojstvima zgrada. Licence odgovornih inženjera za energetsku efikasnost zgrada na svečanosti dodeljene su: prof. dr Vlastimiru Radonjaninu, prof. dr Mirjani Malešev i menadžeru FTN-a Slobodanu Petroviću, dipl. ing.

Ministar građevinarstva i urbanizma u Vladi Republike Srbije Velimir Ilić dodelio je 31 preduzeću dozvole za izdavanje energetskih pasoša za objekte visokogradnje. Ministar Ilić napomenuo je da od septembra 2012. godine nijedan novosagrađeni objekat ne može da dobije upotrebnu dozvolu ukoliko nema energetski pasoš. Prema njegovim rečima, energetski pasoš jeste dokument koji će sadržati opšte podatke o zgradi, klimatske i termotehničke podatke, kao i preporuke za poboljšanje energetskih svojstava objekta.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.