Predstavljanje studijskog pograma SCENSKA ARHITEKTURA, TEHNIKA I DIZAJN


04.04.2013. - 00:00
U utorak, 9. aprila 2013. god u 18h u galeriji „Žad“ Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, u okviru 35. Salona arhitekture, biće predstavljen novi studijski program Fakulteta tehničkih nauka – Scenska arhitektura, tehnika i dizajn.

Scenski dizajn pojavljuje se prvi put kao razvijeni sistem studijskih programa na svim nivoima – od osnovnih do doktorskih studija, iako kao profesionalna, umetnička i kustoska oblast u našoj sredini ima tradiciju dužu od dvadest godina, a u nastavi je prisutan više od jedne decenije. Ovaj program na Departmanu za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu okupio je veliki broj nastavnika sa Univerziteta u Novom Sadu, drugih fakulteta u Srbiji i najznačajnjih institucija iz Evrope i sveta.

Osnovni zadatak programa je da omogući studentima široka znanja o kreiranju i oblikovanju scenske arhitekture, kao i tehnikama proizvodnje scenskog dela, i da obezbedi sticanje specifičnih veština potrebnih za organizaciju, oblikovanje i realizaciju scenskog prostora, ali i za produkciju i promociju scenskih događaja.

Razgovor će biti posvećen razmatranju svih problemskih tema vezanih za pojmove i oblast scenske arhitekture i scenskog dizajna danas, sa posebnim osvrtom na nove tehnologije i njihovu stvaralačku i produkcijsku primenu.

Razgovor vodi:
Radivoje Dinulović, arhitekta

U razgovoru učestvuju:
Darko Reba, arhitekta
Slobodan Danko Selinkić, arhitekta
Darko Nedeljković, scenograf
Zorica Savičić, arhitekta
Miljana Zeković, arhitekta
Romana Bošković, arhitekta
Tatjana Dadić Dinulović, teoretičar umetnosti i medija
Aleksandar Brkić, menadžer u kulturi
Dorijan Kolundžija, umetnik novih medija
Nemanja Ranković, glumac i reditelj
Jelena Kovačević Jureša, vizuelni umetnik
 

  • Nije moguće prikazati sliku.