Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji 2013


02.04.2013. - 00:00
Počelo je prijavljivanje za deveto po redu Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji. Kao i do sada, pravo na učešće na takmičenju imaju timovi (od najmanje tri člana). Novina na ovogodišnjem takmičenju je set novih treninga. Rok za prijavu je 22.04.2013, a pobednik će biti poznat nakon finala, koje će se održati krajem decembra uz direktan prenos na RTS-u. Početni nagradni fond iznosi 5 miiliona dinara.

Cilj ovog takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim „high-tech“ preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije iznesu na tržište. U prilog tome da se ova vizija organizatora Takmičenja ostvaruje, govori i činjenica da je proteklih 8 godina osnovano 70 visokotehnoloških kompanija utemeljenih na idejama učesnika Takmičenja i obučeno 5.580 istraživača, studenata i inovatora. Učešće na Takmičenju, osim mogućnosti dobijanja novčanih nagrada, svim takmičarima obezbedjuje i stručnu pomoć u vidu besplatne edukacije kroz treninge i konsalting, kao i medijsku promociju.

Organizatori takmičenja su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Privredna komora Srbije, Zavod za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije i RTS.

Više detalja o takmičenju, svi zainteresovani mogu pronaći na adresi www.inovacija.org.