Otvorena regionalna konferencija Trendovi razvoja – TREND 2013


19.02.2013. - 00:00
Regionalnu konferenciju na temu „Univerzitet na tržištu…“ koja se prvi put organizuje u Sloveniji na Pohorju (Maribor) u hotelu „Habakuk“ otvorio je dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački.

On je u obraćanju mnogobrojnim učesnicima skupa rekao da su zaključci sa konferencije realni i da se sprovode u dela, a da će on kao dekan FTN-a napraviti jedan ogled gde će naš fakultet biti jedinstven u Srbiji.

Učesnike skupa pozdravio je prodekan za razvoj i finansije prof. dr Vladimir Katić koji je predstavio istorijat TREND-a od samog početka njenog organizovanja, pa do danas kada je postala jedna od najprestižnijih skupova koja govori o visokom obrazovanju. Goste je pozdravio rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković rečima da je TREND postao internacionalni brend, prepoznatljivo mesto i događaj kome se svi raduju. Veliko zadovoljstvo izrazio je i rektor Univerziteta u Mariboru prof. dr Danijel Rebolj koji je istakao da mu se veoma sviđa ideja univerzitetskog brejnstorminga, odnosno da eminetni stručnjaci razgovaraju o otvorenim pitanjima na temu visokog obrazovanja.

Učesnike na konferenciji pozdravili su gosti: prof. dr Stamenka Uvalić Trumbić iz UNESCO organizacije, mr Mladen Dragašević iz Saveta za regionalnu saradnju BiH, prof. dr Radivoje Mitrović državni sekretar u Ministarstvu prosvete i nauke Republike Srbije i rektor Univerziteta u Ljubljani prof. dr Stane Pejovnik.

TREND 2013 organizovao je Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu u saradnji sa Univerzitetom u Mariboru. Tokom tri dana trajanja konferencije učesnici će govoriti na teme koje se tiču univerziteta na tržištu, zelenoj energiji i racionalno trošenje energije kao i mnoge druge.
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.