Promocija ERASMUS MUNDUS PARTNERSHIPS stipendija


03.12.2012. - 00:00
Projekti BASILEUS, JoinEU-SEE i SIGMA su programske šeme mobilnosti koje finansira Evropska unija i koje nude kako atraktivne stipendije studentima, nastavnom i administrativnom osoblju, tako i priliku za njihovo dalje usavršavanje i razvijanje akademske naučne saradnje.

Univerzitet u Novom Sadu se od ove školske godine našao u ulozi ko-koordinatora projekta BASILEUS IV zajedno sa Univerzitetom u Gentu u Belgiji, sa kojim zajednički organizuje promotivnu kampanju stipendija u okviru projekata BASILEUS IV, JoinEU-SEE i SIGMA na Univerzitetu u Crnoj Gori i univerzitetima u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu u periodu od 10-14. decembra 2012. godine, sa ciljem da se promovišu mogućnosti studiranja i usavršavanja na inostranim univerzitetima.

Promotivna kampanja obuhvatiće prezentacije i info sesije na pomenutim univerzitetima za zainteresovane studente, nastavno i administrativno osoblje, kao i relevantne institucije koje su uključene u određene aspekte realizacije mobilnosti, gde će potencijalni kandidati imati priliku da se upoznaju sa detaljima razmene i mogućnostima koje im se nude za sticanje međunarodnog iskustva.

Potencijalni kandidati će biti u mogućnosti da se susretnu sa stipendistima koji su boravili na razmeni u okviru ranijih poziva BASILEUS i JoinEU-SEE projekata i iz prve ruke dobiju informacije o njihovim iskustvima tokom boravka na inostranim fakultetima.