Ćulumovi dani na Fakultetu tehničkih nauka


05.11.2012. - 00:00
Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i Društo za popularizaciju nauke i umetnosti Novi Sad, Vas pozivaju na tradicionalnu manifestaciju “Ćulumovi dani”, organizovanu u znak sećanja na istaknutog naučnog radnika profesora Živojina Ćuluma.

Svečana akademija će se održati u četvrtak, 8. novembra 2012. godine sa početkom u 11 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

PROGRAM:

POZDRAVNE REČI:

   Prof. dr Ilija Ćosić, predsednik Društva za popularizaciju nauke i umetnosti Novi Sad
   Prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka

MUZIČKI PROGRAM:

   Mr Mihajlo Zurković, pijanista;
   F. Chopin: Andante spianato i Velika briljantna poloneza

   PREDAVANJE:
   Docent dr Dušan Sakulski “KUDA IDE OVAJ SVET”

KOKTEL U KLUBU NASTAVNIKA

O autoru:

Docent dr Dušan Sakulski je osnovne studije završio u Beogradu, na Građevinskom fakultetu. Nakon diplomiranja nekoliko godina radi u građevinskoj operativi. Započinje naučno-istraživački rad u Institutu za puteve, Beograd, kao i Zavodu za puteve, Novi Sad. Nakon toga pridružio se radu TEMPUS centra za inženjerstvo zaštite životne sredine na Fakultetu tehničkih nauka. Njegov specifični doprinos je bio u oblasti matematičkog modeliranja, kao i primene integrisane informacione tehnologije, sa posebnim naglaskom na geografske informacione sisteme (GIS).
Docent je na Departmanu za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu. Naučni je savetnik pri Univerzitetu Ujedinjenih Nacija, Institut za životnu sredinu i ljudsku bezbednost u Bonu i vanredni profesor Fakulteta za građevinarstvo i životnu sredinu, WITS Univerziteta u Johanezburgu. Rukovodilac je Interdisciplinarnog istraživačkog centara za upravljanje rizicima od hazarda sa katastrofalnim posledicama na Fakultetu tehničkih nauka.