Poziv za prijavljivanje projekata u oblasti elektronskih infrastruktura – SEERA-EI


19.10.2012. - 00:00
Zajednički regionalni konkurs obuhvata šest zemalja jugoistočne Evrope (JIE) – Bugarska, Grčka, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska, koje obezbeđuju budžet za realizaciju istogu iznosu 600 hiljada evra. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odgovorna institucija u Republici Srbiji, a budžet za projekte u kojima budu učesvovale srpske NIO u pozivu je do 30000 evra .

Cilj konkursa je unapređenje saradnje između univerziteta, istraživačkih organizacija, preduzeća i drugih institucija iz različitih zemalja u regionu. U ovom konkursu u projektima mogu biti uključeni i predstavnici drugih zemalja, ali oni neće biti finansirani. Predlozi moraju biti podneti od strane konzorcijuma koji čine predstavnici najmanje tri različite zemlje iz regiona JIE. Vrsta projekata koji ispunjavaju uslove za učešće su zajednički istraživački projekti.

Maksimalni iznos sredstava koji može biti odobren po predlogu projekta je 150 hiljada evra. Trajanje projekta može biti 12 ili 24 meseca, a početak realizacije očekuje se januara 2013.

Rok za prijave projekata je do 07. novembra 2012. godine.

Teme projektnih predloga i sve dodatne informacije o konkursu možete pogledati u prilogu.