Konferencija DOGS 2012


24.09.2012. - 00:00
Fakultet tehničkih nauka organizuje konferenciju DOGS2012 u rekreacionom centru Relaks u Kovačici, od 4. do 7. oktobra. Tradicionalno se na ovoj konferenciji predstavljaju radovi iz digitalne obrade govora, slike i biomedicinskih signala. Konferencija DOGS, kao i druge naučne konferencije ima za cilj predstavljanje najnovijih naučnih saznanja i povezivanje naučnika kako bi se u budućnosti generisala nova i unapredila postojeća saznanja.

Specifičnost ove devete po redu konferencije DOGS2012 je ta što će ona predstaviti i naučna dostignuća koja su spremna za tehnološki transfer, odnosno spremna da izvrše pozitivan uticaj na digitalizaciju društva Srbije i šire. U skladu sa tim, jedan od prioriteta konferencije DOGS2012 biće upoznavanje IKT preduzeća i javnosti sa naučnim rezultatima čiji potencijal može da se iskoristi za ekonomski rast i podizanje kvaliteta života građana Srbije.

Organizacioni odbor konferencije DOGS2012 želi da predstavi dostignuća ostvarena u naučno-istraživačkom radu iz oblasti digitalne obrade signala kako bi omogućio istraživačima da se upoznaju i čvrće povežu sa IKT preduzećima. Na ovaj način će se lakše izvršiti transfer razvijenih naučnih dostignuća iz laboratorija obrazovnih institucija u preduzeća koja su zainteresovana za njihovu praktičnu primenu i koja će na ovom skupu imati priliku da iskažu svoje potrebe i inovativne ideje. Pored saradnje sa privredom, organizacioni odbor kao i prethodnih godinaželi da u istraživački rad pojedinih grupa uključi i osobe sa invaliditetom.

Ovim putem Organizacioni odbor konferencije DOGS2012 poziva sva zainteresovana preduzeća, kao i kliničke centre i organizacije osoba sa invaliditetom da učestvuju u ovoj naučnoj konferenciji i omoguće razvoj inovativnih ideja zajedno sa naučnom zajednicom Srbije i regiona.

Više informacija o konferenciji možete naći na www.ftn.uns.ac.rs/dogs/