Obaveštenje za upis na master akademske studije za lica sa drugih Fakulteta


13.09.2012. - 00:00
Za upis na master akademske studije mogu konkurisati lica sa završenim odgovarajućim osnovnim akademskim studijama u trajanju od tri godine i koje vrede najmanje najmanje 180 ESPB za studijske programe koje traju dve godine, tri i po godine i koje vrede najmanje 210 ESPB za studije koje traju godinu i po i vrede 90 ESPB, odnosno u trajanju od četiri godine i koje vrede najmanje 240 ESPB za studijske programe koje traju jednu ili jednu godinu i koje vrede najmanje 60 ESPB.

Pod odgovarajućim osnovnim akademskim studijama za dati studijski program, studijski modul (grupu) smatra se onaj studijski program osnovnih akademskih studija za koji Komisija za vrednovanje studijskog programa odredi razliku predmeta čija ukupna suma ESPB može da iznosi najviše 59 ESPB. U suprotnom studijski program nije odgovarajući i na dati studijski program, studijski modul (grupu) ne mogu konkurisati kandidati sa završenim takvim studijskim programom osnovnih akademskih studija.

Prilikom upisa master akademskih studija formira se Komisija za upis koja vrši vrednovanje studijskog programa osnovnih akademskih studija i utvrđivanje broja priznatih ESPB bodova.
Troškovi rada Komisije za vrednovanje studijskog programa završenih osnovnih akademskih studija (za studente koji nisu završili osnovne akademske studije na FTN-u) iznose 10.000 dinara i uplaćuje se prilikom predaje dokumenata.
Na osnovu vrednovanja studijskih programa određuje se eventualna razlika koju kandidat mora da položi da bi mogao upisati master akademske studije.
Kandidat koji ima razliku 60 ESPB i više ESPB bodova ne može biti upisan na master akademske studije (i upućuje se na upis osnovnih akademskih studija).
Kandidatu kome je određena razlika ispita do maksimalnih 59 ESPB bodova mogu se upisati samo ako polože prijemni ispit i ako ostane slobodnih mesta posle upisa kandidata kojima nije određena razlika, i to posle 19.10.2012. godine.

Prijavljivanje zainteresovanih kandidata: 24.-29.09.2012. godine.
 


   (1)