Letnja škola preduzetništva


12.07.2012. - 00:00
U periodu od 16. do 20. jula se održava Letnja škola visokotehnološkog preduzetništva, koju organizuje Katedra za informatiku sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, u saradnji sa firmom Model Labs GmbH i Humboldt Univerzitetom iz Berlina.

Cilj letnje škole je da polaznicima, pretežno studentima završnih godina, diplomcima i postdiplomcima tehničkih nauka, obezbedi osnovna znanja kao i motivaciju za pokretanje sopstvene visokotehnološke kompanije (IT, biotehnologija, medicina, mašinstvo itd).

Škola u periodu od pet radnih dana, u interaktivnoj radnoj atmosferi, pokriva teme kao što su: formiranje tima, ideja, poslovni model i strategija, biznis plan, upravljanje firmom, marketing, finansije, tehnologija, zakoni itd.

Polaznici letnje škole će, pored predavanja, imati priliku da formiraju timove i pripreme biznis plan za svoju kompaniju. Na kraju kursa, svaki tim će predstaviti svoj biznis plan pred žirijem sastavljenim od eminentnih stručnjaka.

Školom rukovodi dr Nikola Milanović, suosnivač i direktor kompanije Model Labs GmbH iz Berlina. Pored njega, u radu škole učestvuju mnogobrojni domaći stručnjaci iz oblasti nauke i tehnologije, obrazovanja, preduzetnistva, marketinga i finansija.

Više informacija o školi, kompletan program i spisak gostujućih učesnika je dostupan na adresi: www.informatika.ftn.uns.ac.rs/summerschool