POZIV ZA UČEŠĆE U EKSPERIMENTU MERENJA KOGNITIVNIH SPOSOBNOSTI


11.06.2012. - 00:00
Drage koleginice i kolege, pozivamo vas da se prijavite za učešće u eksperimentu merenja moždanog ERP potencijala za ispitanike mlađe od 30 godina, koji se sprovodi u okviru istraživanja na Univerzitetu u Novom Sadu.

Za prijavu je dovoljno da unesete svoje podatke u jedan od ponuđenih termina u dokument https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ahq4Mmz8Ug-CdFZ1d01uMXRsW

Ako vam ponuđeni termini ne odgovaraju, možete da pošaljete email sa naslovom
“Prijavljujem se za eksperiment merenja P300.”
koleginici Jovani Pejović na email adresu: jpejovic89@gmail.com
U sadržaju poruke navedite svoje ime i prezime, fakultet i godinu rođenja.

Napomene:

   Postupak merenja traje 20 minuta, tokom kog ispitanik ima zadatak da pritiskom na odgovarajući taster odgovori na vizuelne simbole koji se prikazuje na monitoru računara.
   U ovom merenju se detektuje P300 potencijal, koji spada u moždane ERP potencijale. Merenje se vrši standardnim postupkom merenja električnog potencijala na površini glave, koji potiče od moždanih električnih aktivnosti, i u merenju se koriste tri površinske merne elektrode. Merenje je neinvanzivno i bezbolno.
   Osim što će te na ovaj način upoznati ovu praktičnu primenu biomedicinske instrumentacije, imaćete priliku da izmerite svoje kognitivne sposobnosti.
   Merenje će biti održano u Laboratoriji za eksperimentalnu psihologiju Univerziteta u Novom Sadu.

Organizatori