Održana studentska konferencija na temu obnovljivih izvora energije


07.06.2012. - 00:00
U petak, 01.06.2012. godine u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, po prvi put u Srbiji održana je studentska konferencija na temu obnovljivih izvora energije u okviru projekta „Izazovi obnovljivih izvora energije – Alternative Power Thinking“.

Ovaj projekat je realizovala strukovna studentska organizacija IEEE Student Branch Novi Sad sa podrškom IEEE fondacije (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Gradske uprave za zaštitu životne sredine – Grad Novi Sad, Fakulteta tehničkih nauka kao i Univerziteta u Novom Sadu.

Osnovni cilj projekta „Izazovi obnovljivih izvora energije – Alternative Power Thinking“ je širenje svesti među mladima o vidovima i potrebi korišćenja alternativnih izvora energije kao i promovisanje inženjerskih nauka kao i visokog obrazovanja uopšte. Ujedno, projekat podstiče istraživački rad mladih kojima je pružena šansa da učestvuju na konkursu na temu obnovljivih izvora energije.

Najbolji na konkursu su osvojili vredne nagrade:

   Prvo mesto na osvojila je Isidora Radević iz Gimnazije “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu.
   Drugo mesto je osvojio Darko Marković iz Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” u Novom Sadu.
   Treće mesto je osvojila Ana Knežević iz Gimnazije “Isidora Sekulić” u Novom Sadu.

U našim nastojanjima da na što bolji način približimo mladima temu obnovljivih izvora energije, veliku podršku smo našli u sledećim institucijama, koje su takođe učestvovale na konferenciji:

   Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu,
   Univerzitet u Novom Sadu, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers),
   Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje,
   Elektrovojvodina,
   Centar za obnovljive izvore i kvalitet električne energije,
   Centralno-evropski forum za razvoj,
   Asocijacija potrošača Srbije,
   Republička agencija za energetsku efikasnost,
   Gradska uprava za zaštitu životne sredine

Na Konferenciji je takođe potpisan Memorandum o saradnji kompanije „Electrawinds“ i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nadamo se da će u budućnosti ova konferencija postati tradicija, kako Fakulteta tehničkih nauka, tako i Univerziteta u Novom Sadu i da će pokrenuti druge mlade ljude da nastave sa školovanjem i intelektualnim razvojem, kako bi sa svešću o zaštiti životne sredine preuzeli svoj deo odgovornosti za svet oko nas
 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.