Konferencija SAVREMENA GRAĐEVINSKA PRAKSA 2012


15.05.2012. - 00:00
Konfrerencija “Savremena građevinska praksa 2012” će se održati na Andrevlju, (Fruška gora) od 17-18. maja, u Centru za privredno tehnološki razvoj Vojvodine “CePTOR”.
S ciljem upoznavanja šire stručne javnosti sa savremenim tokovima nauke u oblasti građevinarstva i njihovom primenom u svakodnevnoj praksi Departman za građevinarstvo i geodeziju, Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Društvo građevinskih inženjera Novog Sada u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije i ove godine organizuju tradicionalnu konferenciju “Savremena građevinska praksa 2012”.
Svečano otvaranje Konferencije “Savremena građevinska praksa 2012” je zakazano za četvrtak, 17. maja 2012. godine u Kongresnoj sali “CePTOR”, sa početkom u 09:30h.

PROGRAM SVEČANOG OTVARANJA:
930časova – POZDRAVNE REČI

   Prof. emeritus Radomir Folić, Fakultet tehničkih nauka
   Prof. dr Vlastimir Radonjanin, direktor Departmana za građevinarstvo i geodeziju i predsednik Društva građevinskih inženjera Novog Sada
   Dušanka Sremački, dipl.inž.građ., Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine
   mr Radoslav Lekić, član Upravnog odbora Inženjerske komore.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Programski i Organizacioni odbor se potrudio da teme budu interesantne, a autori su eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva koji će prezentovati svoje rezultate istraživanja, kao i značajne graditeljske zahvate, od kojih posebno izdvajamo: izgradnju i ispitivanje mosta na Adi, sanaciju prilaznih konstrukcija mosta Gazela, prikaz glavnog projekta Železničko-drumskog mosta u Novom Sadu, trajnost AB konstrukcija sa aspekta korozije armature, praktična iskustva u gradnji sanaciji inženjerskih objekata, primenu evropskog zakonodavsta u oblasti energetske efikasnosti građevinskih objekata, požarnu bezbednost građevinskih objekata, projektovanje kanalizacionih sistema, sanitarnih deponija, sanaciju divljih deponija i uticaj klizišta na građevinske konstrukcije.
Prilikom izbora teme za okrugli sto, Organizatori su odabrali sledeću temu: “Primena Pravilnika o energetskoj efikasnosti i licence” čiji su moderatori: Prof. dr Dragoslav Šumarac, Doc. dr Maja Todorović, Aleksandra Damnjanović i Dušanka Sremački, dipl.inž.građ. Nadamo se da će stručna diskusija i razmena mišljenja pomoći inženjerima da lakše sagledaju moguće probleme i pronađu odgovore na brojna pitanja u ovoj izuzetno važnoj oblasti.