Izbori za studentski parlament FTN i UNS


04.05.2012. - 00:00
U skladu sa Poslovnika o radu Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka, članom 85. Statuta Fakulteta tehničkih nauka i članom 56. Zakona o visokom obrazovanju Republike Srbije, doneta je odluka o raspisivanju izbora za studentski parlament Fakulteta tehničkih nauka i Univerziteta u Novom Sadu. Poslednji rok za predaju kandidatura je 17. maj 2012. godine u 12h.

Uslov za podnošenje kandidature je da je kandidat student koji je upisao odgovarajuću godinu studija u školskoj godini u kojoj se izbor vrši i da nije disciplinski kažnjavan na Fakultetu.

Kandidature se podnose u kancelariju studenta prodekana Aleksandra Sofića (prvi sprat, pored šaltera za studentske stipendije i kredite) i moraju da sadrže:
1. biografiju i fotografiju kandidata i
2. 50 potpisa studenata departmana (za parlament Fakulteta), odnosno 50 potpisa studenata Fakulteta (za parlament Univerziteta).

Student se može kandidovati i za parlament Fakulteta i parlament Univerziteta, i u tom slučaju dužan je da preda 2 formulara sa po 50 potpisa. Svaki student ima pravo da podrži potpisom onoliko kandidatura za fakultetski parlament koliko se predstavnika bira sa njegovog Departmana/Smera, a 5 kandidatura za parlament Univerziteta. Broj članova Studentskog parlamenta sa Departmana je sledeći: Industrijsko inženjerstvo i menadžment 5, Elektronika, energetika i telekomunikacije 4, Računarstvo i automatika 4, Saobraćaj 4, Grafičko inženjerstvo i dizajn 3, Mašinske struke 3, Arhitektura i urbanizam 3, Građevinarstvo 3, Inženjerstvo zaštite životne sredine 2, Mehatronika 1.
Nakon isteka predviđenog roka kandidature će biti pregledane radi utvrđivanja njihove potpunosti i biće istaknute liste kandidata.

Tekst ovog konkursa biće istaknut na zajedničkoj oglasnoj tabli, oglasnim tablama departmana, Studentskog parlamenta i studentskih organizacija. Delovi kandidatura biće takođe javno istaknuti nakon isteka roka za njihovu predaju. Izbori će biti održani 31. maja 2012.