Sastanak Campus Europae organizacije za razmenu studenata


25.04.2012. - 00:00
Na Fakultetu tehničkih nauka će se u periodu 27-28. aprila održati sastanak Komiteta za inženjerstvo «Campus Europae». «Campus Europae» je dugoročni međunarodni projekat razmene studenata, koji se nalazi u okrilju Evropske univerzitetske fondacije sa sedištem u Luksemburgu. Projekat se odvija u okviru mreže o 20 univerziteta iz 17 evropskih zemalja. Univerzitet u Novom Sadu je jedini predst?vnik iz Republike Srbije u ovoj univerzitetskoj mreži i aktivno učestvuje u svim vidovima saradnje od novembra 2003. godine.

Domaćin i organizator ovog sastanka je prof. dr Vladimir Katić, prodekan Fakulteta tehničkih nauka i rukovodilac Komiteta za inženjerstvo «Campus Europae». Na sastanku će učestvovati 14 profesora iz evropskih zemalja (iz Poljske, Španije, Portugalije, Turske, Rusije, Finske i Estonije) i 4 profesora sa Fakulteta tehničkih nauka.

Članovi Komiteta za inženjerstvo se sastaju dva puta godišnje i rade na upoređiv?nju programa i kreiranju matrica predmeta koje treba svakom budućem studentu na razmeni da omoguće što bolje i kvalitetnije priznavanje predmeta položenih na univerzitetu-domaćinu u toku studijskog boravka. Glavni cilj i ovog sastanka je rad na matricama ekvivalencije predmeta za oblasti arhitekturu, mašinstvo, elektrotehniku i računarstvo.