Studentski dani sporta 2012


10.04.2012. - 00:00
S ponosom Vas obavestavamo da su u toku „Studentski dani sporta 2012“ u organizaciji sportske organizacije Tehničar. Ovo je jedina sportska manifestacija ovog oblika koja se održava na celom Univerzitetu u Novom Sadu.
„Studentski dani sporta 2012“ organizuju se četvrti put za redom i postali su sinonim za besplatnu rekreaciju, negovanje sportskog duha i „ferpleja“ među studentima. Tokom manifestacije studenti imaju priliku da se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci a od ove godine i u rukometu, šahu, stonom tenisu i atletici. Pravo učešća imaju svi studenti Fakulteta tehničkih nauka. Više informacija mogu dobiti na sajtu www.tehnicar.ftn.uns.ac.rs, na email adresi ftnsotehnicar@gmail.com ili na Facebook grupi „Sportska organizacija Tehnicar“.

Novina je da će se prvi deo takmičenja održati u salama i da se sistem takmičenja izmenio tako da se igra prava liga, gde će sve ekipe igrati sa svim ostalim timovima. U završnici će se naći četiri najbolje plasirane ekipe gde će se dobiti ovogodišnji pobednik.
Svake godine veliki broj studenata učestvuje u „Studentskim danima sporta“. Prethodne sezone u manifestaciji je učestvovalo više od 400 dok se ove godine očekuje učešće 650 studenata i studentkinja Fakulteta tehničkih nauka.
Povećanje brojnosti je zasnovano na većem broju sportskih aktivnosti koje se organizuju ove sezone ali i na sve većoj popularizaciji sportskih aktivnost kod devojaka koje studiraju na našem fakultetu. To je nešto na šta smo svi u Tehničar-u ponosni i ubuduće ćemo se zalagati da devojke učestvuju u što većem broju.