Ubrzaj puls – uzgajaj svoju budućnost!


26.03.2012. - 00:00
Company Day predstavlja agrobiznis sajam kompanija. On je ujedno i završnica projekta Agro Puls, koji je ove godine prvi put organizovala Međunarodna organizacija AIESEC, lokalna kancelarija Novi Sad.

Cilj projekta Agro Puls bio je približiti mladim ljudima poljoprivredu i podići im svest o značaju i potencijalu poljoprivrede u našoj zemlji. To je postingnuto setom radionica i tribina koje su održane u prve dve nedelje marta i na kojima su predavanja vodili profesori Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta. Nakon toga 19. marta održano je takmičenje za studente u studiji slučaja.

Ono što predstoji je sama završnica projekta i to je upravo Company Day. Kompanije učesnici će biti u mogućnosti da predstave svoje poslovanje, međusobno se upoznaju, razmene iskustva dok će studenti i učenici moći da stupe u kontakt sa kompanijama, da dobiju informacije o zaposlenju kao i o drugim bitnim temama. Neke od kompanija učesnica jesu: Syngenta, MasFergAgro, AgroEuropa, Neoplanta, Univerexport, DTD Ribarstvo, CHS, DMD sisitem, Produktna berza, ProCredit Bank i druge. Prisutna će biti i ambasada SAD- a iz Beograda, koja je podržala projekat kroz alumni program.

Stoga, ukoliko Vas zanima agrobiznis i želeli bi ste da bolje upozante poslovanje nekih od vodećih kompanija agrobiznisa naše zemlje, posetite 27. marta Ekonomski fakultet u Novom Sadu i napravite prvi korak u uzgajanju vaše budućnosti.

O AIESEC- u
AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija prisustna na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, koja pruža mogućnost mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. AIESEC ima inovativan pristup u razvijanju mladih ljudi fokusirajuci se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. Kako bi postigli ovaj cilj, organizujemo više od 470 konferencija i preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu. Lokalna kancelarija u Novom Sadu postoji od 1983. godine i nalazi se na Ekonomskom fakultetu.