STUDENTSKI DANI SPORTA 2012


21.03.2012. - 00:00
Sportska organizacija “Tehničar” tradicionalno organizuje sportsku manifestaciju “Studentski dani sporta 2012.”, sa ciljem da se studentima FTN-a omogući besplatna sportska aktivnost, kao i razvoj sportskog duha i “fer pleja”.
Najveće studentsko sportsko takmičenje na Novosadskom univerzitetu, organizuje se četvrti put za redom. Tokom manifestacije studenti imaju priliku da se takmiče u fudbalu, košarci, odbojci a od ove godine i u rukometu, stonom tenisu i šahu. Tokom takmičenja studentske ekipe se pripremaju za svoje tradicionalne “ijade”, na kojima predstavljaju svoje smerove a i FTN u celini.
Pravo učešća imaju svi zainteresovani studenti FTN-a, tako što mogu da igraju za ekipu smera koji studiraju. Potrebno je samo da se jave svojim koordinatorima za sport, a to mogu uciniti u prostorijama Saveza studenata FTN-a, facebook grupi: “Sportska organizacija Tehnicar” ili na e-mail: ftnsotehnicar@gmail.com

Novina je da će se prvi deo takmičenja održati u salama i da se sistem takmičenja izmenio tako da se igra prava liga, gde će sve ekipe igrati sa svim ostalim timovima. Na kraju će prvoplasirane 4 ekipe igrati “fajnalfor”, gde će se dobiti pobednik za sezonu 2011/2012.
Svake godine veliki broj studenata učestvuje u “Studentskim danima sporta”. Prethodne sezone u manifestaciji je učestvovalo više od 400, a ove sezone se planira učešće od oko 650 studenata i studentkinja FTN-a. To povećanje brojnosti učesnika je zasnovano na većem broju sportskih aktivnosti koje se organizuju ove sezone, a i na sve većoj popularizaciji sporta kod devojaka koje studiraju na našem fakultetu. To je nešto na šta smo svi u Tehničar-u ponosni, a i ubuduće ćemo se maksimalno zalagati da devojke učestvuju u približnom broju kao i muškarci.

DA TI I TELO RADI!
IGRAJ I TI!