Ubrzaj puls – uzgajaj svoju budućnost!


08.03.2012. - 00:00
Međunarodna studentska organizacija AIESEC, sa lokalnom kancelarijom u Novom Sadu, organizuje tokom marta ove godine projekat pod nazivom AGRO PULS. Cilj projekta je približiti mladim ljudima poljoprivredu i podići im svest o značaju i potencijalu poljoprivrede u našoj zemlji.

Činjenica je da naša zemlja obiluje poljoprivrednim potencijalom, te je naš cilj ovim projektom zainteresovati mlade za ovu granu i podstaći njihovo usavršavanje upravo u sferi poljoprivrede. Realizacija će se odvijati tokom marta, i to tokom prve dve nedelje marta kroz radionice i tribine iz relevantnih agrarnih tema. Predavanja će voditi profesori sa Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta uz jedno internacionalno predavanje profesora Brendeste iz Austrije. Projektu će prisustvovati i student praktikant AIESEC- a, iz Japana. Kao provera znanja, 19. marta biće organizovano takmičenje za učesnike u studiji slučaja sa nagradama za najbolje.

Pored približavanja poljoprivrede i njenih potencijala mladima projekat je okrenut i ka ljudima iz agrarnog biznisa. Naime, 22. marta biće održan Business 2 Business Day a 27. marta Company Day. Kompanije učesnici će biti u mogućnosti da se međusobno upoznaju, razmene iskustva kao i da predstave svoje poslovanje. Studenti i učenici će moći da stupe u kontakt sa njima, da dobiju informacije o zaposlenju kao i o drugim bitnim temama. Kompanije učesnici će imati pristup elektronskoj bazi podataka svih učesnika predavanja, radionica i studije slučaja, kao i njihovim CV- jevima.

O AIESEC- u
AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija prisustna na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, koja pruža mogućnost mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. AIESEC ima inovativan pristup u razvijanju mladih ljudi fokusirajuci se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. Kako bi postigli ovaj cilj, organizujemo više od 470 konferencija i preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu. Lokalna kancelarija u Novom Sadu postoji od 1983. godine i nalazi se na Ekonomskom fakultetu.