Laboratorija slavnih – FameLab 2012


20.02.2012. - 00:00
British Council i Radio-televizija Srbije pozivaju mlade naučnike, studente i istraživače u oblasti prirodnih i tehničkih nauka da se prijave za „Laboratoriju slavnih“ (FameLab), šesto izdanje međunarodnog takmičenja za izbor najboljeg mladog komunikatora nauke u Srbiji. Rok za prijavljivanje je 7. mart.

„Laboratorija slavnih“ je takmičenje namenjeno mladim ljudima (18-35 godina) koji studiraju ili rade u oblasti prirodnih, tehničkih nauka ili matematike i imaju ideju kako da u samo 3 minuta, na zabavan, jednostavan i originalan način, objasne neki naučni koncept pred stručnim žirijem, publikom u studiju i TV kamerama. Izlaganje treba da bude naučno ispravno, ali i razumljivo za publiku koja se ne bavi naukom. U nekoliko jednostavnih reči, za uspešnu prezentaciju u „Laboratoriji slavnih“ potrebni su – kvalitetan sadržaj, jasno izglaganje i harizma takmičara.
Pobednik „Laboratorije slavnih“ će predstavljati Srbiju na međunarodnom FameLab finalu koje se tradicionalno održava u junu mesecu u britanskom gradu Čeltnemu. Pored toga, za sve finaliste obezbeđen je trodnevni trening u oblasti komunikacije nauke, koji će održati Malkolm Lav, producent brojnih BBC-jevih dokumentaraca, a najbolji takmičari osvojiće i vredne novčane nagrade.

Zainteresovani kandidati treba da pošalju svoje prijave na communications@britishcouncil.rs. Više informacija o uslovima konkursa, kao i formular za prijavljivanje nalaze se na www.britishcouncil.rs/famelab