Nemanja Rakićević – dobitnik nagrade u kategoriji Najbolji student UNS-a


22.12.2011. - 00:00
Nemanja Rakićević, student FTN, koji je osnovne studije završio na studijskom programu Mehatronika, robotika i automatizacija sa prosečnom ocenom 10.00, dobitnik je nagrade Fonda „Dr Zoran Đinđić“ u kategoriji Najbolji student UNS-a.

Na tradicionalnoj svečanosti dodeljene su nagrade Vlade AP Vojvodine koje nose ime dr Zorana Đinđića. Nagradu u kategoriji Najbolji student Univerziteta u Novom Sadu dobio je Nemanja Rakićević sa Fakulteta tehničkih nauka, koji je osnovne studije završio na studijskom programu Mehatronika, robotika i automatizacija sa prosečnom ocenom 10,00. Ove godine pohađao je prvu godinu Evropskih master studija – Napredna robotika (EMARO) na univerzitetu u Đenovi. Nemanja je takođe dobitnik nagrade za izuzetan uspeh u prethodnom studiranju 2009. godine koju dodeljuje Univerzitet u Novom Sadu.

Nemanja za FTN novine kaže da put do ove prestižne nagrade nije bio ni malo lak, ali uz podršku porodice i profesorskog tima na čelu sa prof. dr Branislavom Borovcem koji su u meni prepoznali želju da se posvetim nauci, uspeo sam da ostvarim ove rezultate.

   Nagrada predstavlja veliku obavezu da nastavim započetim putem i da u budućnosti svojim daljim radom opravdam ukazano poverenje – istakao je Nemanja i dodao da se nada da će država više ulagati sredstva u razvoj nauke i mladih naučnika.
   Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić nakon uručenja nagrade najboljem studentu istakao je da Nemanja nikada ne bi mogao da postigne u tako kratkom roku toliko vrednih rezultata da nije poštovao vreme.

   „Danas je svet stalno u pokretu. I ako pomislimo da stojimo, u stvari tonemo. Zato je jedini način da čvrsto stojimo da se stalno krećemo napred. Valja večeras napomenuti kada dodeljujemo nagrade najboljima u danu koji je posvećen najboljem – dr Zoranu Đinđiću, da ove nagrade treba da budu dostojni ne samo oni koji je primaju, već i oni koji ih dodeljuju“ – poručio je dr Bojan Pajtić.

   Pokrovitelj nagrada je Vlada AP Vojvodine, preko Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.