Međunarodna izložba NOW / SADA


06.12.2011. - 00:00
Departman za arhitekturu i urbanizam, Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu organizuje međunarodnu izložbu “NOW / SADA”, koja će se održati od 08. do 26. decembra 2011. godine u izložbenim prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Svečano otvaranje izložbe je 8. decembra 2011. godine u 19 časova. Izložbu će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof.dr Miroslav Vesković.
Predavanje ITALY NOW koje će održati Prof. Arh. Mario Pisani predviđeno je za 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.
Izložba “NOW / SADA”, organizovana povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Departmana za arhitekturu i urbanizam, sastoji se od dva dela koje spaja ista misao, strast i profesija – ARHITEKTURA. U okviru dela izložbe pod nazivom ITALY NOW 2011, čiji je autor Prof. Arh. Mario Pisani, biće predstavljeno 100 arhitektonskih dela iz Italije realizovanih u poslednje dve decenije. Drugi deo izložbe novosadske škole arhitekture, pod nazivom UČENJE PROJEKTOVANJEM / TEACHING BY DESIGN predstavlja projektantski opus nastavnog kadra Deprtamana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, realizovan u poslednjih pet godina.

Izložba je organizovana u saradnji sa Fakultetom za arhitekturu Luigi Vanviteli Univerziteta u Napulju, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu, Nacionalne asocijacije italijanskih konstruktora (ANCE) i Nacionalnog saveta arhitekata Italije (CNA), kompanije Lafarž i drugih institucijama sa kojima imamo dugogodišnju uspešnu saradnju.