Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju


02.12.2011. - 00:00
Pozivamo vas da prisustvujete prvom polufinalnom danu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji za 2011, koji će biti održan u utorak, 6. decembra 2011. sa početkom u 10 časova u svečanoj sali FTN u Novom Sadu. U periodu od 10 do 15.30 časova imaćete prilike da vidite prezentacije neke od najboljih inovacija u Srbiji za 2011 . Prva grupa polufinalista boriće se za glasove žirija koje će iah odvesti u veliko finale, zakazano za kraj decembra, u kome ce se sresti sa tri najbolja tima sa drugog polufinalnog dana koji će se održati 8. decembra 2011. u Nišu.
U Novom Sadu predstaviće se 6 timova, od ukupno 12 koliko ih je izabrano na Sajmu inovacija, održanom 22. novembra u Beogradu. Polovina od ovog broja su iz Beograda, 2 tima iz Novog Sada i jedan iz Čačka.
Čućete između ostalog: prezentaciju inovativne mašine za branje bobičastog voća, kakva se alternativa nudi postojećim uličnim svetiljkama, kakve su koristi od lakih eko-betona, kako pametno iskoristiti otpadna vojna raketna goriva, kako napuniti mobilni telefon kada ste izvan kuće i kako probušiti tunel bez skupih mašina.
Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete i nauke, dok pomoć u realizaciji pružaju Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Privredna Komora Srbija, Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije i Radio Televizija Srbije.

Više informacija na:
www.inovacija.org
www.facebook.com/NajboljaTehnoloskaInovacija